Szpinakowa rolada z pieczarkami

Oto przepis na szpinakową roladę z pieczarkami. Jest nieskomplikowana, ponadto świetnie się prezentuje, a jej smak jest po prostu wyjątkowy.

Szpinakowa rolada z pieczarkami10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Szpinakowa rolada z pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj szpinak.
    Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj szpinak.
  2. Przestudzony szpinak połącz z mąką, bułką tartą, żółtym serem, gałką muszkatołową, oregano, pieprzem, solą oraz jajkami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Przestudzony szpinak połącz z mąką, bułką tartą, żółtym serem, gałką muszkatołową, oregano, pieprzem, solą oraz jajkami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. W mikserze ubij 4 białka i dodaj je do szpinakowej mieszanki.
    W mikserze ubij 4 białka i dodaj je do szpinakowej mieszanki.
  4. Przełóż do formy do pieczenia i zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170°Celsjusza.
    Przełóż do formy do pieczenia i zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170°Celsjusza.
  5. Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki i marchew.
    Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki i marchew.
  6. Na szpinakowym spodzie rozprowadź marchewkową mieszankę i żółty ser.
    Na szpinakowym spodzie rozprowadź marchewkową mieszankę i żółty ser.
  7. Roladę posyp serem i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 170°Celsjusza, 5 minut).
    Roladę posyp serem i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 170°Celsjusza, 5 minut).
  8. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×