Szpinakowa rolada z pieczarkami

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj szpinak.
  2. Przestudzony szpinak połącz z mąką, bułką tartą, żółtym serem, gałką muszkatołową, oregano, pieprzem, solą oraz jajkami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. W mikserze ubij 4 białka i dodaj je do szpinakowej mieszanki.
  4. Przełóż do formy do pieczenia i zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170°Celsjusza.
  5. Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki i marchew.
  6. Na szpinakowym spodzie rozprowadź marchewkową mieszankę i żółty ser.
  7. Roladę posyp serem i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 170°Celsjusza, 5 minut).
  8. I to wszystko!