PrzepisDania główneSzpinakowe babeczki

Szpinakowe babeczki

Szpinakowe babeczki
Pyszności
01.10.2018 08:30, aktualizacja: 01.10.2018 10:27

Pyszne babeczki w zielonym wydaniu z serowym dodatkiem - to właśnie jest TO! Żaden maluch im nie odmówi i wiemy to z własnego doświadczenia ❤️

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 szczypta gałka muszkatałowa
  5. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany
  6. 120 g szpinak świeży
  7. 1 szkl. mąka
  8. 1/2 szkl. mleko
  9. 1/4 szkl. olej
  10. 100 g feta podzielony na pół, połowa pokrojona w kostkę, połowa drobno rozdrobniona
  11. 70 g żółty ser
  12. 1 szt. jajko
  13. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż czosnek, cebulę i świeży szpinak. Odstaw na bok.

Obraz

2. W misce połącz mleko, jajko oraz olej. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W kolejnej misce połącz suche produkty, a mianowicie: mąkę, ser, proszek do pieczenia, pieprz oraz gałkę muszkatołową.

Obraz

4. Czas na połączenie składników - podsmażonego szpinaku z połową rozdrobnionego sera feta, mieszanek z mąką oraz mlekiem.

Obraz

5. Nie zapomnij dodać również fetę pokrojoną w kostkę i szczypiorek. Wymieszaj i napełnij foremki na muffinki.

Obraz

6. Szpinakowe babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także