Szpinakowo-serowe rożki

Już za chwilę poznacie recepturę na pyszne szpinakowo-serowe rożki. Po prostu nie można tego przegapić!

Szpinakowo-serowe rożki6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Szpinakowo-serowe rożki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą podsmażony i posiekany szpinak, ser ricottę oraz ser feta.
    W misce połącz ze sobą podsmażony i posiekany szpinak, ser ricottę oraz ser feta.
  2. Następnie dopraw do smaku przy pomocy: soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz oregano.
    Następnie dopraw do smaku przy pomocy: soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz oregano.
  3. Podziel ciasto na kilka kwadratów.
    Podziel ciasto na kilka kwadratów.
  4. Gotowy farsz rozprowadź na połowie ciasta i stwórz z niego trójkąt.
    Gotowy farsz rozprowadź na połowie ciasta i stwórz z niego trójkąt.
  5. Przy pomocy widelca stwórz falbankę na krawędziach rożków. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku przez 20 minut.
    Przy pomocy widelca stwórz falbankę na krawędziach rożków. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku przez 20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×