Szpinakowo-serowe rożki

Już za chwilę poznacie recepturę na pyszne szpinakowo-serowe rożki. Po prostu nie można tego przegapić!
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 250 g szpinak podsmażony na patelni i posiekany na mniejsze kawałki
- 125 g ser ricotta
- 100 g ser feta
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą podsmażony i posiekany szpinak, ser ricottę oraz ser feta.
- Następnie dopraw do smaku przy pomocy: soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz oregano.
- Podziel ciasto na kilka kwadratów.
- Gotowy farsz rozprowadź na połowie ciasta i stwórz z niego trójkąt.
- Przy pomocy widelca stwórz falbankę na krawędziach rożków. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku przez 20 minut.
- Smacznego!
Komentarze