Wirtualna Polska

Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!

Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!

Czy sernik jest trudny do wykonania? To już każdy musi ocenić indywidualnie, ale naszym zdaniem to ciasto rozpływa się w ustach i sprawia, że na chwilę przenosimy się do innej krainy. Mamy dla Ciebie przepis, który jest bardzo prosty do wykonania. Warto spróbować i ocenić, czy jest na miarę naszych możliwości.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Ciasto dokładnie rozprowadź w tortownicy. Boki zrób odrobinę wyższe, aby ciasto było stabilne.
    Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Ciasto dokładnie rozprowadź w tortownicy. Boki zrób odrobinę wyższe, aby ciasto było stabilne.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W misce wymieszaj ser z cukrem. Dodaj także śmietanę i ekstrakt waniliowy.
    W misce wymieszaj ser z cukrem. Dodaj także śmietanę i ekstrakt waniliowy.
  3. Na koniec pojedynczo wrzucaj jajka.
    Na koniec pojedynczo wrzucaj jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Gdy dokładnie wszystko wymieszasz, masę wlej na spód ciasta, które znajduje się w tortownicy.
    Gdy dokładnie wszystko wymieszasz, masę wlej na spód ciasta, które znajduje się w tortownicy.
  5. Opcjonalnie: Jeśli masz w domu czekoladę albo ciasteczka, możesz uformować z nich małe kuleczki, które umieść na wierzchu ciasta.
    Opcjonalnie: Jeśli masz w domu czekoladę albo ciasteczka, możesz uformować z nich małe kuleczki, które umieść na wierzchu ciasta.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Piec należy przez około godzinę, a gdy ciasto ostygnie, włóż je na noc do lodówki.
    Piec należy przez około godzinę, a gdy ciasto ostygnie, włóż je na noc do lodówki.
  7. Następnego dnia wyciągnij je z lodówki, możesz także dodać bitą śmietanę lub czekoladowy sos. Pyszności!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×