PrzepisDeseryZawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!

Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!

Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!
Pyszności
25.04.2016 19:24, aktualizacja: 31.05.2017 14:46

Czy sernik jest trudny do wykonania? To już każdy musi ocenić indywidualnie, ale naszym zdaniem to ciasto rozpływa się w ustach i sprawia, że na chwilę przenosimy się do innej krainy. Mamy dla Ciebie przepis, który jest bardzo prosty do wykonania. Warto spróbować i ocenić, czy jest na miarę naszych możliwości.

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasto zamiast gotowego ciasta można jako spodu użyć herbatniki
  2. 650 g biały ser
  3. 200 g cukier
  4. 225 g kwaśna śmietana
  5. 1/2 łyżeczki ekstrakt z wanilii
  6. 3 szt. jajka
  7. czekolada pokrojona, opcjonalnie
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Ciasto dokładnie rozprowadź w tortownicy. Boki zrób odrobinę wyższe, aby ciasto było stabilne.
2. W misce wymieszaj ser z cukrem. Dodaj także śmietanę i ekstrakt waniliowy.
3. Na koniec pojedynczo wrzucaj jajka.
4. Gdy dokładnie wszystko wymieszasz, masę wlej na spód ciasta, które znajduje się w tortownicy.
5. Opcjonalnie: Jeśli masz w domu czekoladę albo ciasteczka, możesz uformować z nich małe kuleczki, które umieść na wierzchu ciasta.
6. Piec należy przez około godzinę, a gdy ciasto ostygnie, włóż je na noc do lodówki.
7. Następnego dnia wyciągnij je z lodówki, możesz także dodać bitą śmietanę lub czekoladowy sos. Pyszności!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także