Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Ciasto dokładnie rozprowadź w tortownicy. Boki zrób odrobinę wyższe, aby ciasto było stabilne.
  2. W misce wymieszaj ser z cukrem. Dodaj także śmietanę i ekstrakt waniliowy.
  3. Na koniec pojedynczo wrzucaj jajka.
  4. Gdy dokładnie wszystko wymieszasz, masę wlej na spód ciasta, które znajduje się w tortownicy.
  5. Opcjonalnie: Jeśli masz w domu czekoladę albo ciasteczka, możesz uformować z nich małe kuleczki, które umieść na wierzchu ciasta.
  6. Piec należy przez około godzinę, a gdy ciasto ostygnie, włóż je na noc do lodówki.
  7. Następnego dnia wyciągnij je z lodówki, możesz także dodać bitą śmietanę lub czekoladowy sos. Pyszności!
Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!
Zawsze robiłam inaczej sernik, ale tym razem wypróbowałam ten prosty przepis. Wyszło przepysznie!