Szybkie ciastka z ciasta francuskiego z ananasem
Dania
Ciasta i desery
Porcje
14
Porcje
14
Składniki
1/2
puszki
ananas
2
szt.
ciasto francuskie
1
szt.
jajko
1
szt.
serek śmietankowy
1/2
szkl.
maliny
1/2
szkl.
borówki
Sposób przygotowania
Podziel ciasto francuskie na pionowe paski. Następnie poprzeplataj ciasto dookoła ananasa (tak jak na zdjęciu poniżej).
Następnie podziel ciasto na 4 prostokąty. W środku każdego elementu stwórz zarys mniejszego prostokąta. W centralnej części umieść serek śmietankowy.
I teraz masz dwie opcje. Możesz zwinąć wszystkie boki do środku lub dwa przeciwległe boki. Na wierzchu umieść malinę.
Teraz posmaruj wszystkie ciastka roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
Smacznego!