Tacos z kurczakiem

Porcje
8szt.
Porcje
8szt.
Składniki
Kąski z kurczaka
Sos
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zamarynowania mięsa. W tym celu umieść polędwiczki w dużej misce i dodaj do nich: oliwę z oliwek, czosnek, słodką i ostrą paprykę, kumin rzymski, pieprz, sól i sok z limonki. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. W międzyczasie przygotuj sos. W robocie kuchennym zmiksuj jogurt grecki, awokado, świeżą miętę, sok z limonki i sól.
  3. Nie zapomnij również podpiec w piekarniku placków tortilli. Aby nadać im kształt łódki, ułóż je w formie na muffiny, pomiędzy wybrzuszeniami. Piecz je przez 10 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.
  4. Zamarynowane mięso grilluj na patelni ok. 5 minut.
  5. Teraz wystarczy, że w podpieczonej tortilli umieścisz warzywa, mięso i sos.
  6. Smacznego!