Wirtualna Polska

Tajine z jednego garnka

Tajine z jednego garnka

Tym razem przychodzimy z pysznym daniem wprost z Maroko, które zrobiliśmy po swojemu. Palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Tajine z jednego garnka2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tajine z jednego garnka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz: mielone mięso z indyka, cebulę, natkę pietruszki, paprykę słodką, czosnek, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz: mielone mięso z indyka, cebulę, natkę pietruszki, paprykę słodką, czosnek, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W drugiej misce przygotuj marynatę. W tym celu połącz ze sobą: kmin rzymski, paprykę słodką, kurkumę, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy oraz wodę.
    W drugiej misce przygotuj marynatę. W tym celu połącz ze sobą: kmin rzymski, paprykę słodką, kurkumę, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy oraz wodę.
  3. W garnku rozprowadź olej. Następnie ułóż plastry cebuli, kawałki pomidora, kawałki z kurczakiem i ziemniak.
    W garnku rozprowadź olej. Następnie ułóż plastry cebuli, kawałki pomidora, kawałki z kurczakiem i ziemniak.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na wierzchu rozprowadź marynatę. Wstaw do piekarnika pod przykryciem na 40 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu rozprowadź marynatę. Wstaw do piekarnika pod przykryciem na 40 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×