Pyszne taquitos z kurczakiem, jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem

Taquitos to popularne danie kuchni meksykańskiej, które składa się z nadzienia zawiniętego w placek tortilli, smażone na głębokim oleju.

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne taquitos z kurczakiem, papryczką jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem. Taka potrawa świetnie sprawdzi się na każdą porę dnia – zarówno śniadanie, obiad jak i kolację.

Przepis poniżej.

Pyszne taquitos z kurczakiem, jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne taquitos z kurczakiem, jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią rozdrobnione piersi z kurczaka, pokrojoną papryczkę jalapeño, kminek, sól, czosnek i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią rozdrobnione piersi z kurczaka, pokrojoną papryczkę jalapeño, kminek, sól, czosnek i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Przygotowane nadzienie rozłóż do placków tortilli i każdą z nich zawiń w rulonik.
    Przygotowane nadzienie rozłóż do placków tortilli i każdą z nich zawiń w rulonik.
  3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zwinięte ruloniki. Smaż przez 3 minuty z każdej strony.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zwinięte ruloniki. Smaż przez 3 minuty z każdej strony.
  4. Wyjmij taquitos z patelni i odsącz z nich zbędny tłuszcz przy pomocy ręcznika papierowego. Następnie połóż je na talerzu i polej z wierzchu jogurtem naturalnym, posyp kolendrą, parmezanem i dodaj pokrojone awokado.
    Wyjmij taquitos z patelni i odsącz z nich zbędny tłuszcz przy pomocy ręcznika papierowego. Następnie połóż je na talerzu i polej z wierzchu jogurtem naturalnym, posyp kolendrą, parmezanem i dodaj pokrojone awokado.
  5. I gotowe. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×