Pyszne taquitos z kurczakiem, jalapeño, jogurtem naturalnym, kolendrą, awokado i parmezanem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią rozdrobnione piersi z kurczaka, pokrojoną papryczkę jalapeño, kminek, sól, czosnek i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Przygotowane nadzienie rozłóż do placków tortilli i każdą z nich zawiń w rulonik.
  3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zwinięte ruloniki. Smaż przez 3 minuty z każdej strony.
  4. Wyjmij taquitos z patelni i odsącz z nich zbędny tłuszcz przy pomocy ręcznika papierowego. Następnie połóż je na talerzu i polej z wierzchu jogurtem naturalnym, posyp kolendrą, parmezanem i dodaj pokrojone awokado.
  5. I gotowe. Smacznego!