Kategorie DaniaFit

Tarta bakłażanowa z ryżem

Oto kolejny pomysł na pyszny obiad w wydaniu fit! Tym razem w roli głównej wystąpi bakłażan i cukinia.

Tarta warzywna z bakłażanem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta warzywna z bakłażanem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż plastry bakłażana na patelni grillowej. Nie zapomnij dodać oliwy z oliwek.
    Podsmaż plastry bakłażana na patelni grillowej. Nie zapomnij dodać oliwy z oliwek.
  2. Ułóż plastry bakłażana na dnie formy do pieczenia. Następnie na wierzchu umieść ugotowany ryż.
    Ułóż plastry bakłażana na dnie formy do pieczenia. Następnie na wierzchu umieść ugotowany ryż.
  3. Czas przygotować mieszankę z pomidorami i ziołami. Dodaj do nich przyprawy i dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować mieszankę z pomidorami i ziołami. Dodaj do nich przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie umieść mieszankę w formie do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry cukinii.
    Następnie umieść mieszankę w formie do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry cukinii.
  5. Dodaj pomidorki koktajlowe i dopraw do smaku. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek. Gotową mieszankę umieść na 20 minut w piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Dodaj pomidorki koktajlowe i dopraw do smaku. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek. Gotową mieszankę umieść na 20 minut w piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Tarta bakłażanowa z ryżem

Oto dowód na to, że tarta nie musi być wcale podawana na słodko 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/238923

Posted by Pyszności Fit on Saturday, January 12, 2019
238923