Kategorie Słodkości

Tarta cytrynowa z bezą

Uwielbiamy desery, a zwłaszcza te z bezą w roli głównej. Takiej kombinacji nie da się odmówić ? Po prostu nie ma takiej opcji ?

Tarta cytrynowa z bezą9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta cytrynowa z bezą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składnki
Beza

Sposób przygotowania:

  1. Umieść ciasto kruche w formie do pieczenia i nakłuj je widelcem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść ciasto kruche w formie do pieczenia i nakłuj je widelcem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W garnku połącz ze sobą cukier, mąkę kukurydzianą, mleko oraz wodę.
    W garnku połącz ze sobą cukier, mąkę kukurydzianą, mleko oraz wodę.
  3. Jako kolejne składniki dodaj sok i skórkę z cytryny.
    Jako kolejne składniki dodaj sok i skórkę z cytryny.
  4. Zdejmij masę z palnika i przelej część do szklanki. Następnie połącz w małych porcjach z 5 żółtkami. Mieszankę połącz na palniku z resztą masy.
    Zdejmij masę z palnika i przelej część do szklanki. Następnie połącz w małych porcjach z 5 żółtkami. Mieszankę połącz na palniku z resztą masy.
  5. Na samym końcu dodaj masło i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Na samym końcu dodaj masło i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  6. Umieść masę na upieczonym cieście. Na wierzchu rozprowadź masę cytrynową. Następnie ułóż na wierzchu bezę i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Umieść masę na upieczonym cieście. Na wierzchu rozprowadź masę cytrynową. Następnie ułóż na wierzchu bezę i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Cytrynowa tarta pod bezą

Deser z cytrynowym akcentem ma w sobie to coś! 🍋 A do tego ta przepyszna beza 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/234347

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 27 listopada 2018
234347