Nasza tarta cytrynowa totalnie zawróci Wam w głowach ? Po prostu nie będziecie mogli się jej oprzeć. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia.
A skoro mowa już o przepisach na tarty, nie możecie przegapić również receptury na serduszkową tartę z jabłkiem w roli głównej.
Składniki:
Porcje- 260 g herbatniki
- 6 łyżek masło
- 800 g mleko skondensowane
- 4 szt. cytryna sok
- 3 szt. żółtka
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- W blenderze rozkrusz herbatniki maślane. Następnie dodaj roztopione masło i mieszankę umieść w formie do pieczenia. Po czym wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj cytrynową mieszankę, łącząc ze sobą: żółtka, mleko skondensowane, sok z cytryny oraz sól.
- Przelej mieszankę na podpieczone herbatniki i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.
- Kiedy ciasto ostygnie, wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie udekoruj je kawałkami cytryny i bitej śmietany. Smacznego ?
Cytrynowa tartaNa naszym kanale nawet cytryna staje się mega słodka 🍋👏PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/248836
Posted by Słodkości on Friday, April 12, 2019