Tarta cytrynowa

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W blenderze rozkrusz herbatniki maślane. Następnie dodaj roztopione masło i mieszankę umieść w formie do pieczenia. Po czym wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie przygotuj cytrynową mieszankę, łącząc ze sobą: żółtka, mleko skondensowane, sok z cytryny oraz sól.
  3. Przelej mieszankę na podpieczone herbatniki i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.
  4. Kiedy ciasto ostygnie, wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie udekoruj je kawałkami cytryny i bitej śmietany. Smacznego 👍
Cytrynowa tarta

Na naszym kanale nawet cytryna staje się mega słodka 🍋👏PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/248836

Publiée par Słodkości sur Vendredi 12 avril 2019