Pyszności
19.08.2017 17:07, aktualizacja: 21.08.2017 09:03Gdyby ktoś kilka dni temu zapytał mnie czy przy użyciu zwykłej patelni można przygotować pyszną cytrynowo-migdałową tartę, pewnie odpowiedziałbym, że raczej nie. Jak się jednak okazuje, nie jest to wcale takie oczywiste. Zresztą sam się o tym przekonaj i koniecznie sprawdź co też dziś dla Ciebie przygotowaliśmy.
Składniki:
- 4 szt. jaja
- 3/4 szkl. cukier
- 1 szczypta sól
- 1/2 szkl. zmielone migdały
- 1/2 szkl. śmietanka 30%
- 1/2 szkl. krojone migdały
- 1 szt. cytryna sok/skórka
- 2 łyżki masło
- płatki migdały do dekoracji
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania: