Tarta cytrynowo-migdałowa

Gdyby ktoś kilka dni temu zapytał mnie czy przy użyciu zwykłej patelni można przygotować pyszną cytrynowo-migdałową tartę, pewnie odpowiedziałbym, że raczej nie. Jak się jednak okazuje, nie jest to wcale takie oczywiste. Zresztą sam się o tym przekonaj i koniecznie sprawdź co też dziś dla Ciebie przygotowaliśmy.

Tarta cytrynowo-migdałowa8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta cytrynowo-migdałowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą jajka, cukier, sól i zmielone migdały.
    W misce połącz ze sobą jajka, cukier, sól i zmielone migdały.
  2. Dodaj śmietankę, krojone migdały, sok i skórkę z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Dodaj śmietankę, krojone migdały, sok i skórkę z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Na rozgrzanej patelni umieść 2 łyżki masła. Następnie przelej powstałą mieszankę i smaż do chwili, kiedy brzegi się połączą. Po tym czasie włóż patelnię do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
    Na rozgrzanej patelni umieść 2 łyżki masła. Następnie przelej powstałą mieszankę i smaż do chwili, kiedy brzegi się połączą. Po tym czasie włóż patelnię do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
  4. Gotową tartę udekoruj, wykorzystując do tego celu płatki migdałów i cukier puder.
    Gotową tartę udekoruj, wykorzystując do tego celu płatki migdałów i cukier puder.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×