in , , ,

Tarta warzywna w kolorowym wydaniu

Tarta warzywna ma w sobie to „coś”, co sprawia, że nie potrafimy jej odmówić. A kiedy jeszcze możesz podać ją w formie kolorowego ogrodu, mamy prawdziwy strzał w 10!

Zobacz także: Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa

Tarta warzywna w kolorowym wydaniu
Tarta warzywna w kolorowym wydaniu
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Umieść ciasto francuskie w formie na tartę. Następnie ułóż na nim bezpośrednio papier do pieczenia i rozsyp ryż. Dzięki temu trikowi, ciasto po wizycie w piekarniku nie będzie miało wybrzuszeń. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Umieść ciasto francuskie w formie na tartę. Następnie ułóż na nim bezpośrednio papier do pieczenia i rozsyp ryż. Dzięki temu trikowi, ciasto po wizycie w piekarniku nie będzie miało wybrzuszeń. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Pokrój wszystkie warzywa w cienkie plastry.
    Pokrój wszystkie warzywa w cienkie plastry.
  3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. W tym celu połącz ze sobą ricottę, pieprz, sól, parmezan, jajka oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. W tym celu połącz ze sobą ricottę, pieprz, sól, parmezan, jajka oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.
  4. Umieść serową masę na podpieczonym cieście francuskim. Następnie z warzywnych plastrów stwórz mini różyczki.
    Umieść serową masę na podpieczonym cieście francuskim. Następnie z warzywnych plastrów stwórz mini różyczki.
  5. Kiedy już zapełnisz całą formę, polej wierzch delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie wstaw ciasto do piekarnika. Tym razem na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Kiedy już zapełnisz całą formę, polej wierzch delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie wstaw ciasto do piekarnika. Tym razem na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!