Tarta warzywna w kolorowym wydaniu

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umieść ciasto francuskie w formie na tartę. Następnie ułóż na nim bezpośrednio papier do pieczenia i rozsyp ryż. Dzięki temu trikowi, ciasto po wizycie w piekarniku nie będzie miało wybrzuszeń. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Pokrój wszystkie warzywa w cienkie plastry.
  3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. W tym celu połącz ze sobą ricottę, pieprz, sól, parmezan, jajka oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.
  4. Umieść serową masę na podpieczonym cieście francuskim. Następnie z warzywnych plastrów stwórz mini różyczki.
  5. Kiedy już zapełnisz całą formę, polej wierzch delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie wstaw ciasto do piekarnika. Tym razem na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!