PrzepisDania głównePyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Pyszności
05.12.2016 17:01, aktualizacja: 01.06.2017 11:01

W tym artykule pokażę ci wyjątkowy przepis na bardzo smaczne i cudownie wyglądające danie. Będzie to pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą.

Jestem pewna, że kiedy twoja rodzinka ją zobaczy, będzie bardzo pozytywnie zaskoczona! A więc do dzieła.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 3 szt. marchewka pokrojona w podłużne paski
  2. 1 szt. bakłażan pokrojony w podłużne paski
  3. pieprz
  4. okrągłe naczynie żaroodporne
  5. 2 szt. cukinia pokrojona w podłużne paski
  6. 1 opak. ciasto francuskie
  7. 1 szt. czerwona cebula pokrojona w kostkę
  8. 1 opak. mozzarella w zalewie pokrojona w plastry
  9. 12 plastrów szynka szwarcwaldzka
  10. 150 g śmietana
  11. 4 szt. jajka
  12. sól
Sposób przygotowania:
1. Z ciasta francuskiego wytnij okrąg o wielkości trochę większej niż dno naczynia żaroodpornego i umieść go w nim. Delikatnie dociśnij, a następnie na cieście umieść pokrojoną cebulę i plastry mozzarelli.
2. Dookoła ciasta poukładaj plastry warzyw i szynki - rób to naprzemiennie tak, aby cała powierzchnia naczynia została zapełniona.
3.
4.
5. W misce wymieszaj ze sobą śmietanę, jajka, sól i pieprz, a następnie polej tą mieszanką zawartość naczynia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
6.
7. Po 25 minutach wyjmij gotową tartę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
8. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także