Pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

W tym artykule pokażę ci wyjątkowy przepis na bardzo smaczne i cudownie wyglądające danie. Będzie to pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą.

Jestem pewna, że kiedy twoja rodzinka ją zobaczy, będzie bardzo pozytywnie zaskoczona! A więc do dzieła.

Przepis poniżej.

Pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszna tarta z warzywami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wytnij okrąg o wielkości trochę większej niż dno naczynia żaroodpornego i umieść go w nim. Delikatnie dociśnij, a następnie na cieście umieść pokrojoną cebulę i plastry mozzarelli.
    Z ciasta francuskiego wytnij okrąg o wielkości trochę większej niż dno naczynia żaroodpornego i umieść go w nim. Delikatnie dociśnij, a następnie na cieście umieść pokrojoną cebulę i plastry mozzarelli.
  2. Dookoła ciasta poukładaj plastry warzyw i szynki - rób to naprzemiennie tak, aby cała powierzchnia naczynia została zapełniona.
    Dookoła ciasta poukładaj plastry warzyw i szynki - rób to naprzemiennie tak, aby cała powierzchnia naczynia została zapełniona.
  3. W misce wymieszaj ze sobą śmietanę, jajka, sól i pieprz, a następnie polej tą mieszanką zawartość naczynia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
    W misce wymieszaj ze sobą śmietanę, jajka, sól i pieprz, a następnie polej tą mieszanką zawartość naczynia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
  4. Po 25 minutach wyjmij gotową tartę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
    Po 25 minutach wyjmij gotową tartę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×