Wirtualna Polska

Tarta wielkanocna

tarta wielkanocna

Szukasz pomysłu na ciekawe danie wielkanocne? Nasza tarta z jajkiem i białą kiełbasą sprawdzi się w tej roli idealnie. Nie sposób oderwać od niej wzroku!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Naszą tartę na słono przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego i Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Sos chrzanowy na zimno

Tarta wielkanocna2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta wielkanocna
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść ciasto kruche w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj delikatnie widelcem.
    Umieść ciasto kruche w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj delikatnie widelcem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na wierzchu rozłóż papier i dodaj kaszę. Tak przygotowane ciasto piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu rozłóż papier i dodaj kaszę. Tak przygotowane ciasto piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie ugotuj na twardo 2 jajka i podziel w plastry białą kiełbasę.
    W międzyczasie ugotuj na twardo 2 jajka i podziel w plastry białą kiełbasę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie przygotuj w blenderze próżniowym jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, chrzan, sól oraz pieprz.
    Następnie przygotuj w blenderze próżniowym jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, chrzan, sól oraz pieprz.
  5. Na podpieczonym spodzie umieść jajka ugotowane na twardo (pokrojone w plastry) oraz kawałki kiełbasy. Dodaj również jajeczną mieszankę i szczypiorek, po czym piecz w Ovi przez kolejne 20 minut.
    Na podpieczonym spodzie umieść jajka ugotowane na twardo (pokrojone w plastry) oraz kawałki kiełbasy. Dodaj również jajeczną mieszankę i szczypiorek, po czym piecz w Ovi przez kolejne 20 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×