Tarta z ciasta filo z łososiem i bobem

Tarta w innym wydaniu też może być fantastyczna! Oto niezbity dowód ?



Składniki:
Porcje- 4 szt. jajka
- 1 łyżka szczypiorek posiekany
- 2 szczypty sól
- 1 szczypta pieprz
- 150 g serek ziarnisty
- 4 arkusze ciasto filo
- 1/4 szkl. oliwa z oliwek
- 300 g filet z łososia
- 150 g bób ugotowany i obrany
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą jajka, szczypiorek, sól oraz pieprz.
- Jako kolejny składnik dodaj serek ziarnisty.
- W formie do tarty ułóż 4 arkusze ciasta filo. Pomiędzy arkuszami rozprowadź oliwę z oliwek.
- Na spodzie ułóż kawałki łososia i ugotowany bób. Dopraw solą.
- Zalej całość jajeczną mieszanką.
- Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni). Smacznego!
Komentarze