×

Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami

Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami, serami i szynką parmeńską to idealny pomysł na przekąskę dla całej rodziny. Nikt nie będzie w stanie jej odmówić.

Fenomenalnym uzupełnieniem naszej tarty jest Martini Fiero połączone z tonikiem.

Zobacz także: Tartaletki z karmelizowaną cebulą

Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Serowa mieszanka
Składniki na drinka z Martini Fiero

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz: ricottę, parmezan, jajko, natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz: ricottę, parmezan, jajko, natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Po czym rozprowadź na cieście francuskim.
    Po czym rozprowadź na cieście francuskim.
  3. Na wierzchu ułóż szparagi.
    Na wierzchu ułóż szparagi.
  4. Teraz przełóż ciasto na blaszkę do pieczenia. Polej tartę oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Natomiast brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną tartę wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz przełóż ciasto na blaszkę do pieczenia. Polej tartę oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Natomiast brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną tartę wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj drinki na bazie Martini Fiero. W tym celu umieść w szkle kostki lodu, tonik oraz Martini Fiero.
    W międzyczasie przygotuj drinki na bazie Martini Fiero. W tym celu umieść w szkle kostki lodu, tonik oraz Martini Fiero.
  6. Na gotowej tarcie umieść różyczki z szynki parmeńskiej.
    Na gotowej tarcie umieść różyczki z szynki parmeńskiej.
  7. Do gotowych drinków dodaj plaster pomarańczy i gotowe!
    Do gotowych drinków dodaj plaster pomarańczy i gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

kolorowa tarta

Kolorowa tarta

Kolorowa tarta to nasz sprawdzony przepis na oryginalną, a zarazem pięknie prezentującą się ucztę dla podniebienia. Po prostu palce lizać! Całe danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Mini ziemniaczane przekąski w panierce

Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą

Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku! Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem

Tarta z pomidorami i cukinią

Tarta z pomidorami i cukinią to nasz sprawdzony przepis na udaną przekąskę na każdą imprezę. Za każdym razem okazuje się wielkim hitem 👍 A skoro mowa już o imprezowych klimatach, to doskonale do naszej tarty pasuje Martini Fiero połączone z tonikiem. Zobacz także: Koreczki z grillowanym melonem

tarta wielkanocna

Tarta wielkanocna

Szukasz pomysłu na ciekawe danie wielkanocne? Nasza tarta z jajkiem i białą kiełbasą sprawdzi się w tej roli idealnie. Nie sposób oderwać od niej wzroku! Naszą tartę na słono przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego i Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Sos chrzanowy na zimno

Kokosowa tarta na zimno

Kokosowa tarta na zimno nie tylko świetnie smakuje, ale też genialnie się prezentuje. Co więcej, jest w 100% fitowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność! Aksamitną masę do naszej tarty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zapiekany bakłażan w sosie marinara

tarta z pomidorowymi kwiatkami

Tarta z pomidorowymi kwiatkami

Przeganiamy szarą i burą jesień genialnymi przepisami. I w tej roli z pewnością genialnie spisze się tarta z pomidorowymi kwiatki. Zresztą za moment sama się przekonasz! W przygotowaniu warzyw do przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips. Zobacz także: Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią

zamknij