Kategorie DaniaPrzepisy

Tarta z cukinią

Tarta z cukinią w dwóch kolorach plus jajeczna wkładka. I nie trzeba nic więcej, aby przygotować idealny obiad dla całej rodziny.

Zobacz także: Krążki cebulowe z jajkiem

Tarta z cukinią6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta z cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto kruche
Dodatki
Farsz jajeczny

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. Następnie odstaw je do lodówki na 30 minut.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. Następnie odstaw je do lodówki na 30 minut.
  2. W międzyczasie usuń środek z cukinii i podziel je na grube plastry. Nie zapomnij również ponacinać ich w jednym miejscu.
    W międzyczasie usuń środek z cukinii i podziel je na grube plastry. Nie zapomnij również ponacinać ich w jednym miejscu.
  3. Następnie stwórz dwa łańcuszki z żółtej i zielonej cukinii (jak na zdjęciu poniżej).
    Następnie stwórz dwa łańcuszki z żółtej i zielonej cukinii (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Powstałe ciasto umieść w formie na tartę i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie nakłuj widelce i piecz je przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Powstałe ciasto umieść w formie na tartę i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie nakłuj widelce i piecz je przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. Umieść w środku tarty oba łańcuszki. Dodaj jajeczną mieszankę i posyp całość parmezanem. Ponownie wstaw do piekarnika, tym razem na 10-15 minut.
    Umieść w środku tarty oba łańcuszki. Dodaj jajeczną mieszankę i posyp całość parmezanem. Ponownie wstaw do piekarnika, tym razem na 10-15 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
263746