Tarta z owocami

Porcje
8-9
Porcje
8-9
Składniki
Ciasto kruche
Krem
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz na drewnianej desce mąkę, masło, cukier puder, sól i żółtko. Ciasto kruche nie lubi ciepła, dlatego wyrabiaj je przy pomocy noża.
  2. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na godzinę.
  3. Po tym czasie nakłuj ciasto widelcem, aby podczas pieczenia nie wyrosły wybrzuszenia. Wstaw ciasto do piekarnika na 20-25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę z serkiem mascarpone. Pod koniec zacznij dodawać roztopioną i ostudzoną białą czekoladę.
  5. Na ostudzonym cieście kruchym rozprowadź dżem borówkowy.
  6. Teraz dodaj przygotowany krem i stwórz własną dekorację ze świeżych owoców. W naszej kuchni wybraliśmy mandarynki, kiwi i truskawki.
  7. Smacznego!
Tarta z owocami
Tarta z owocami

Kolorowa i mega smaczna tarta z owocami to idealny deser dla całej rodziny 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295863

Posted by Słodkości on Monday, May 11, 2020