Składniki
|
Sposób przygotowania
Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz na drewnianej desce mąkę, masło, cukier puder, sól i żółtko. Ciasto kruche nie lubi ciepła, dlatego wyrabiaj je przy pomocy noża.
Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na godzinę.
Po tym czasie nakłuj ciasto widelcem, aby podczas pieczenia nie wyrosły wybrzuszenia. Wstaw ciasto do piekarnika na 20-25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę z serkiem mascarpone. Pod koniec zacznij dodawać roztopioną i ostudzoną białą czekoladę.
Na ostudzonym cieście kruchym rozprowadź dżem borówkowy.
Teraz dodaj przygotowany krem i stwórz własną dekorację ze świeżych owoców. W naszej kuchni wybraliśmy mandarynki, kiwi i truskawki.
-
|