Tarta z pomidorowymi kwiatkami

tarta z pomidorowymi kwiatkami

Przeganiamy szarą i burą jesień genialnymi przepisami. I w tej roli z pewnością genialnie spisze się tarta z pomidorowymi kwiatki. Zresztą za moment sama się przekonasz!

W przygotowaniu warzyw do przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią

Tarta z pomidorowymi kwiatkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta z pomidorowymi kwiatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz: mięso mielone, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól, kumin mielony, czerwoną paprykę i oliwę z oliwek.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz: mięso mielone, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól, kumin mielony, czerwoną paprykę i oliwę z oliwek.
  2. Dokładnie wymieszaj i stwórz z mieszanki małe kulki.
    Dokładnie wymieszaj i stwórz z mieszanki małe kulki.
  3. Teraz ponacinaj pomidora jak na zdjęciu poniżej.
    Teraz ponacinaj pomidora jak na zdjęciu poniżej.
  4. W formie na tartę umieść ciasto. Następnie rozprowadź na nim mieszankę z musztardy i jajka.
    W formie na tartę umieść ciasto. Następnie rozprowadź na nim mieszankę z musztardy i jajka.
  5. Umieść w formie nacięte pomidory. W każdym warzywie ułóż wcześniej przygotowane mięsne kuleczki. Powstałe przerwy wypełnij plastrami warzyw.
    Umieść w formie nacięte pomidory. W każdym warzywie ułóż wcześniej przygotowane mięsne kuleczki. Powstałe przerwy wypełnij plastrami warzyw.
  6. Całość polej oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Wystające krawędzie ciasta złóż do środka, tworząc falbankę. Teraz wstaw formę do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Całość polej oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Wystające krawędzie ciasta złóż do środka, tworząc falbankę. Teraz wstaw formę do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×