Tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdy

tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdki

Tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdy to idealna przekąska zarówno na imprezę ze znajomymi, jak i spotkanie rodzinne. Oryginalne, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie, na pewno zachwyci Twoich gości.

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam  blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).

Zobacz także: Pankejki serduszka

Tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdy4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ser w panierce
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ser camembert na 8 części.
    Podziel ser camembert na 8 części.
  2. Każdy trójkąt obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie smaż w rozgrzanym oleju ok. 2 minut.
    Każdy trójkąt obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie smaż w rozgrzanym oleju ok. 2 minut.
  3. W blenderze próżniowym połącz: jajka, śmietanę, pieprz, sól oraz świeży szpinak.
    W blenderze próżniowym połącz: jajka, śmietanę, pieprz, sól oraz świeży szpinak.
  4. Na blaszce do pieczenia ułóż ciasto francuskie (musi mieć kształt koła). Następnie ułóż panierowane kawałki sera tak, aby utworzyły gwiazdę. Zwiń do środka wystające elementy ciasta.
    Na blaszce do pieczenia ułóż ciasto francuskie (musi mieć kształt koła). Następnie ułóż panierowane kawałki sera tak, aby utworzyły gwiazdę. Zwiń do środka wystające elementy ciasta.
  5. Zieloną mieszankę wlej do środka serowej gwiazdki. Dodaj podsmażony boczek i czerwoną cebulę, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zieloną mieszankę wlej do środka serowej gwiazdki. Dodaj podsmażony boczek i czerwoną cebulę, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Udekoruj ulubionymi dodatkami. Smacznego!
    Udekoruj ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×