Tarta ze szpinakiem w kształcie gwiazdy

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Ser w panierce
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. Podziel ser camembert na 8 części.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Każdy trójkąt obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie smaż w rozgrzanym oleju ok. 2 minut.
  3. W blenderze próżniowym połącz: jajka, śmietanę, pieprz, sól oraz świeży szpinak.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na blaszce do pieczenia ułóż ciasto francuskie (musi mieć kształt koła). Następnie ułóż panierowane kawałki sera tak, aby utworzyły gwiazdę. Zwiń do środka wystające elementy ciasta.
  5. Zieloną mieszankę wlej do środka serowej gwiazdki. Dodaj podsmażony boczek i czerwoną cebulę, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Udekoruj ulubionymi dodatkami. Smacznego!