Tarta ziemniaczana z pomidorkami i boczkiem

tarta ziemniaczana z pomidorami i boczkiem

Tarta ziemniaczana z pomidorkami i boczkiem to sprawdzony pomysł na smaczny obiad. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Po prostu palce lizać!

Ziemniaki do naszej tarty przygotowaliśmy dzięki robotowi kuchennemu marki Philips.

Zobacz także: Szaszłyki z sosem pomidorowym

Tarta ziemniaczana z pomidorkami i boczkiem8-9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta ziemniaczana z pomidorkami i boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ziemniaki w robocie kuchennym na cienkie plastry. Następnie ułóż je na dnie i bokach formy do tarty.
    Podziel ziemniaki w robocie kuchennym na cienkie plastry. Następnie ułóż je na dnie i bokach formy do tarty.
  2. Polej ziemniaki oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Piecz je przez 10 minut (temp.170 stopni Celsjusza).
    Polej ziemniaki oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Piecz je przez 10 minut (temp.170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie połącz w misce jajka i mleko.
    W międzyczasie połącz w misce jajka i mleko.
  4. Następnie dodaj: pomidorki koktajlowe, podsmażony boczek, szczypiorek, mozzarellę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: pomidorki koktajlowe, podsmażony boczek, szczypiorek, mozzarellę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przelej mieszankę do formy. Dodaj mozzarellę i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.
    Przelej mieszankę do formy. Dodaj mozzarellę i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×