Tartaletki z karmelizowaną cebulą

Nasze tartaletki z karmelizowaną cebulą i kozim serem tworzą genialną mieszankę smakową. Kiedy serwujemy je naszym gościom, nie potrafią im odmówić.
Jeśli przygotowujesz spotkanie imprezowe, pamiętaj, że do naszych tartaletek z cebulą pasuje Martini Fiero połączone z tonikiem.
Zobacz także: Tarta z pomidorami i cukinią
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 3 szt. cebula
- 4 łyżki olej roślinny
- 3 łyżki ocet z czerwonego wina
- 2 łyżki cukier
- 1 łyżka suszony tymianek
- 275 g ciasto francuskie
- 200 g ser kozi
Składniki na drinka z Martini Fiero
- 100 ml Martini Fiero
- 100 ml tonik
- kilka kostek lód
- 1 plaster pomarańcza
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania karmelizowanej cebuli. W tym celu połącz na patelni olej roślinny i trzy cebule.
- Po chwili dodaj: ocet z czerwonego wina, cukier i suszony tymianek.
- Teraz podziel kozi ser na cienkie plastry.
- Następnie zajmij się ciastem francuskim. Z jednego arkusza wytnij kilka kółek.
- Przenieś wycięte elementy na blachę do pieczenia. Bezpośrednio na cieście francuskim ułóż wcześniej przygotowane cebule oraz kozi ser. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj drinka. Idealnie do naszej przekąski będzie pasował miks Martini Fiero z tonikiem.
- Przy pracy nad drinkiem nie zapomnij oczywiście o kostkach lodu oraz plastrze pomarańczy.
- Smacznego!
Komentarze