PrzepisPrzekąskiTatar ze śledzia - idealny przepis na przekąskę

Tatar ze śledzia - idealny przepis na przekąskę

Tatar ze śledzia - idealny przepis na przekąskę
Frania
05.04.2019 12:24

Tatar ze śledzia w naszym wykonaniu stanie się Twoją ulubioną przekąską i przystawką w jednym. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ?

Zanim przejdziemy do przepisu na tatara ze śledzia, chcemy zwrócić uwagę na bardzo ważną kwestię. Wybieraj ryby świadomie z WWF Polska, sprawdzając ten poradnik.

Składniki:

  1. 2 szt. filety śledziowe w solance lub occie
  2. 1/2 szt. czerwona cebula
  3. 1 szt. jabłko
  4. 3-4 szt. ogórki kiszone
  5. 3/4 szkl. pieczarki marynowane
  6. 2 łyżki miód
  7. 1 łyżka musztarda francuska
  8. 1 łyżka szczypiorek
  9. 1/2 szt. cytryna sok
  10. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Filety śledziowe zalej wodą i odstaw na chwilę.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: czerwoną cebulę, jabłko, pieczarki marynowane oraz ogórki kiszone.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj pokrojonego śledzia, musztardę francuską, szczypiorek, pieprz i miód.

Obraz

4. Nie zapomnij również o soku z cytryny.

Obraz

5. Przy pomocy formy zrób kopiec. Na wierzchu ułóż plaster jabłka.

Obraz

6. Udekoruj jak na zdjęciu poniżej i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także