Tęczowe babeczki z niespodzianką

Tym razem mamy dla Was przepis, dzięki któremu przygotujecie oryginalne muffinki z niespodzianką ? Im nie można się oprzeć ?
Składniki:
Porcje- 60 g masło miękkie
- 60 ml olej
- 150 g cukier
- 2 szt. jajka
- 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 190 g mąka
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- 2/3 szkl. maślanka
Tęczowy krem
- 230 g masło miękkie
- 370 g cukier puder
- 1 szczypta sól
- 3 łyżki śmietanka 36 %
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- barwniki spożywcze do dekoracji
- cukrowa posypka do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce zmiksuj ze sobą masło i olej. Jako kolejny składnik dodaj cukier.
- Do powstałej mieszanki dodaj również jajka i ekstrakt waniliowy. Odstaw na bok.
- W kolejnej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
- Czas połączyć ze sobą mieszankę jajeczną z maślanką oraz mąkę.
- Miks przelej do formy na muffinki i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 175 stopni Celsjusza).
- Kiedy muffinki będą się piekły, czas przygotować tęczowy krem. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder, sól, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy.
- W ściankach rękawa rozprowadź barwniki spożywcze. Następnie umieść w nim powstały krem. W każdej babeczce zrób otwór i wsyp do środka cukrową posypkę. Ponownie umieść na wierzchu odcięty kawałek. Na wierzchu rozprowadź krem.
- I to wszystko! Pyszne babeczki są już gotowe ?
Komentarze