Składniki | Sposób przygotowania W misce zmiksuj ze sobą masło i olej. Jako kolejny składnik dodaj cukier. Do powstałej mieszanki dodaj również jajka i ekstrakt waniliowy. Odstaw na bok. W kolejnej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Czas połączyć ze sobą mieszankę jajeczną z maślanką oraz mąkę. Miks przelej do formy na muffinki i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 175 stopni Celsjusza). Kiedy muffinki będą się piekły, czas przygotować tęczowy krem. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder, sól, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. W ściankach rękawa rozprowadź barwniki spożywcze. Następnie umieść w nim powstały krem. W każdej babeczce zrób otwór i wsyp do środka cukrową posypkę. Ponownie umieść na wierzchu odcięty kawałek. Na wierzchu rozprowadź krem. I to wszystko! Pyszne babeczki są już gotowe ? |