Tęczowe babeczki z niespodzianką

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Tęczowy krem
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. W misce zmiksuj ze sobą masło i olej. Jako kolejny składnik dodaj cukier.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do powstałej mieszanki dodaj również jajka i ekstrakt waniliowy. Odstaw na bok.
  3. W kolejnej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Czas połączyć ze sobą mieszankę jajeczną z maślanką oraz mąkę.
  5. Miks przelej do formy na muffinki i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 175 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Kiedy muffinki będą się piekły, czas przygotować tęczowy krem. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder, sól, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy.
  7. W ściankach rękawa rozprowadź barwniki spożywcze. Następnie umieść w nim powstały krem. W każdej babeczce zrób otwór i wsyp do środka cukrową posypkę. Ponownie umieść na wierzchu odcięty kawałek. Na wierzchu rozprowadź krem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. I to wszystko! Pyszne babeczki są już gotowe ?