in ,

Tęczowe lody domowe na patyku

Nasze tęczowe lody na patyku to idealna propozycja deserowa dla malucha. Nie tylko są kolorowe i mocno orzeźwiające, ale przede wszystkim są w 100% zdrowe. W końcu zrobiliśmy je z pysznych owoców 😉

Zobacz także: Owocowa granita w trzech kultowych kolorach

Tęczowe lody domowe na patyku
Tęczowe lody domowe na patyku
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
  • 5-6 szt. kiwi
  • 1 szt. mango plus 1/4 szkl. wody
  • 1 opakowanie borówki plus 2 łyżki wody
  • 1 opakowanie maliny plus 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
    W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
  2. Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
    Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
  3. Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
    Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
  4. Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
    Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
  5. Smacznego!
    Smacznego!