Kategorie PrzepisySłodkości

Tęczowe lody domowe na patyku

Nasze tęczowe lody na patyku to idealna propozycja deserowa dla malucha. Nie tylko są kolorowe i mocno orzeźwiające, ale przede wszystkim są w 100% zdrowe. W końcu zrobiliśmy je z pysznych owoców 😉

Zobacz także: Owocowa granita w trzech kultowych kolorach

Tęczowe lody domowe na patyku10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tęczowe lody domowe na patyku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
  • 5-6 szt. kiwi
  • 1 szt. mango plus 1/4 szkl. wody
  • 1 opakowanie borówki plus 2 łyżki wody
  • 1 opakowanie maliny plus 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
    W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
  2. Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
    Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
  3. Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
    Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
  4. Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
    Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Tęczowe lody domowe

Zdrowe i kolorowe lody to najlepsza kombinacja, jaką możesz zaserwować swoim maluchom na deser🍦👍PRZEPIS ➡️ http://pysznosci.pl/261656

Publiée par Pyszności Junior sur Vendredi 26 juillet 2019