Tęczowe lody domowe na patyku

Nasze tęczowe lody na patyku to idealna propozycja deserowa dla malucha. Nie tylko są kolorowe i mocno orzeźwiające, ale przede wszystkim są w 100% zdrowe. W końcu zrobiliśmy je z pysznych owoców ?
Zobacz także: Owocowa granita w trzech kultowych kolorach
Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
- Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
- Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
- Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze