Tęczowe lody domowe na patyku

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
  • 5-6szt. kiwi
  • 1szt. mangoplus 1/4 szkl. wody
  • 1opakowanie borówkiplus 2 łyżki wody
  • 1opakowanie malinyplus 2 łyżki wody
Sposób przygotowania
  1. W blenderze zmiksuj kiwi, po czym przełóż je do foremek do lodów. Tym samym stworzysz pierwszą warstwę lodów. Wstaw do zamrażarki na 20 minut.
  2. Czas na drugą warstwę, którą przygotujesz po połączeniu w blenderze borówek i wody. Zrób drugą warstwę w pojemnikach do lodów i ponownie wstaw do zamrażarki.
  3. Następnie zmiksuj w blenderze kawałki mango i 1/4 szklanki wody. Zrób trzecią warstwę i wstaw do zamrażarki.
  4. Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy malin, które też należy zblendować z odrobiną wody. Dodaj patyczki i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
  5. Smacznego!