Tęczowe pancakes z blendera

Tęczowe pancakes z blendera to gotowa receptura na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu śniadanie dla całej rodziny. Co więcej, całość genialnie się prezentuje. Wręcz nie można oderwać od niej wzroku 😍



Idealną mieszankę na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Kieszonki z kurczaka z sosem holenderskim
Składniki:
Porcje- 500 ml mleko
- 4 szt. jajka
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 2 szkl. mąka
- 1/2 szkl. cukier puder
- 2 łyżki proszek do pieczenia
- 150 g świeży szpinak
- 200 g borówki amerykańskie
- 2 szt. burak czerwony
- syrop klonowy do dekoracji
- czerwone winogrono do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania bazy na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, jajka, olej roślinny, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia.
- Odlej 1/4 mieszanki do osobnej miski.
- Do mieszanki w blenderze dodaj maliny i zmiksuj. Ponownie odlej 1/4 mieszanki.
- Teraz dodaj do mieszanki na naleśniki szpinak. Po zmiksowaniu zachowaj 1/4 ciasta...
- ...i dodaj do blendera czerwone buraki.
- Z otrzymanych mieszanek usmaż naleśniki.
- Stwórz z nich wieżyczkę, polej syropem klonowym i udekoruj owocami. Smacznego!
Komentarze