PrzepisTęczowe pancakes z blendera

Tęczowe pancakes z blendera

Tęczowe pancakes z blendera
Pyszności
24.07.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 17:33

Tęczowe pancakes z blendera to gotowa receptura na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu śniadanie dla całej rodziny. Co więcej, całość genialnie się prezentuje. Wręcz nie można oderwać od niej wzroku 😍

Idealną mieszankę na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 500 ml mleko
  2. 4 szt. jajka
  3. czerwone winogrono do dekoracji
  4. 1/3 szkl. olej roślinny
  5. 2 szkl. mąka
  6. 1/2 szkl. cukier puder
  7. 2 łyżki proszek do pieczenia
  8. 150 g świeży szpinak
  9. 200 g borówki amerykańskie
  10. 2 szt. burak czerwony
  11. syrop klonowy do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania bazy na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, jajka, olej roślinny, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia.

Obraz

2. Odlej 1/4 mieszanki do osobnej miski.

Obraz

3. Do mieszanki w blenderze dodaj maliny i zmiksuj. Ponownie odlej 1/4 mieszanki.

Obraz

4. Teraz dodaj do mieszanki na naleśniki szpinak. Po zmiksowaniu zachowaj 1/4 ciasta...

Obraz

5. ...i dodaj do blendera czerwone buraki.

Obraz

6. Z otrzymanych mieszanek usmaż naleśniki.

Obraz

7. Stwórz z nich wieżyczkę, polej syropem klonowym i udekoruj owocami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także