Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką

Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką to sprawdzony patent na pyszny deser dla malucha. Będzie zachwycony! Skąd to wiemy? Doskonale znamy to z własnego doświadczenia. Nasze pociechy przepadają za tym przepisem ❤️



Zobacz także: Deser na zimno z truskawkami i malinami
Składniki:
PorcjeSpód
- 160 g herbatniki maślane
- 80 g masło roztopione
I warstwa
- 300 g ser twarogowy
- 3 łyżki cukier puder
- 1 szt. galaretka wieloowocowa
- 200 ml wrzątek
II warstwa
- 300 g ser twarogowy
- 3 łyżki cukier puder
- 1 szt. galaretka brzoskwiniowa
- 200 ml wrzątek
III warstwa
- 300 g ser twarogowy
- 3 łyżki cukier puder
- 1 szt. galaretka agrestowa
- 200 ml wrzątek
Galaretka truskawkowa
- 1 szt. galaretka truskawkowa
- 400 ml wrzątek


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia herbatników i rozpuszczonego masła. Na tym etapie pomocny okaże się blender. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki.
- Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ser twarogowy i cukier puder. Na koniec dodaj ostudzoną i tężejącą galaretkę wieloowocową. Dokładnie wymieszaj.
- Przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, przygotuj drugą mieszankę z brzoskwiniową galaretką. Postępuj tak samo jak z I warstwą.
- To samo zrób w przypadku III warstwy. Po czym wstaw do lodówki do stężenia.
- Na samym wierzchu rozprowadź galaretkę truskawkową. I po raz ostatni wstaw do lodówki.
- Smacznego!
Komentarze