PrzepisTęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką

Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką

Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką
Pyszności
09.07.2020 12:00, aktualizacja: 09.07.2020 20:36

Tęczowy sernik na zimno z truskawkową galaretką to sprawdzony patent na pyszny deser dla malucha. Będzie zachwycony! Skąd to wiemy? Doskonale znamy to z własnego doświadczenia. Nasze pociechy przepadają za tym przepisem ❤️

Składniki:

III warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka agrestowa
  4. 200 ml wrzątek

Spód

  1. 160 g herbatniki maślane
  2. 80 g masło roztopione

I warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka wieloowocowa
  4. 200 ml wrzątek

II warstwa

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1 szt. galaretka brzoskwiniowa
  4. 200 ml wrzątek

Galaretka truskawkowa

  1. 1 szt. galaretka truskawkowa
  2. 400 ml wrzątek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia herbatników i rozpuszczonego masła. Na tym etapie pomocny okaże się blender. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki.

Obraz

2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ser twarogowy i cukier puder. Na koniec dodaj ostudzoną i tężejącą galaretkę wieloowocową. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, przygotuj drugą mieszankę z brzoskwiniową galaretką. Postępuj tak samo jak z I warstwą.

Obraz

4. To samo zrób w przypadku III warstwy. Po czym wstaw do lodówki do stężenia.

Obraz

5. Na samym wierzchu rozprowadź galaretkę truskawkową. I po raz ostatni wstaw do lodówki.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także