Tort fit z masą daktylową

Tort fit z masą daktylową ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Do tego mega smaczne ciasto bez pieczenia genialnie się prezentuje. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?
Zobacz także: Fit słodycze w postaci batonów malinowych
Składniki:
PorcjeSpód
- 160 g ciastka pełnoziarniste
- 20 g orzechy laskowe
- 45 g erytrytol
- 80 g masło orzechowe
- 1/3 szkl. mleko
Warstwa biała
- 240 g twaróg chudy
- 240 g serek mascarpone
- 45 g erytrytol
- 200 ml mleko
- 1 łyżka miód
- 1,5 łyżeczki agar agar
Warstwa karmelowa
- 160 g suszone daktyle
- 200 ml mleko
- 1 łyżeczka agar agar
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj ciastka pełnoziarniste, orzechy laskowe, erytrytol, mleko i masło orzechowe. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki.
- Czas na pierwszą warstwę. Aby powstała, połącz: chudy twaróg, mascarpone, erytrytol i mleko.
- Zblenduj, po czym dodaj miód i agar agar. Lekko podgrzej i rozprowadź połowę w formie do pieczenia. Wstaw do lodówki.
- Połącz daktyle i ciepłe mleko. Odstaw na chwilę na bok, po czym zblenduj.
- Do mieszanki dodaj agar agar i lekko podgrzej.
- Ciemną mieszankę rozprowadź w formie i ponownie wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, dodaj drugą część białej mieszanki i umieść deser po raz trzeci w lodówce.
- Kiedy ciasto będzie nadawało się do krojenia, udekoruj je i to wszystko!
Komentarze