Tort fit z masą daktylową

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Warstwa biała
Warstwa karmelowa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj ciastka pełnoziarniste, orzechy laskowe, erytrytol, mleko i masło orzechowe. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki.
  2. Czas na pierwszą warstwę. Aby powstała, połącz: chudy twaróg, mascarpone, erytrytol i mleko.
  3. Zblenduj, po czym dodaj miód i agar agar. Lekko podgrzej i rozprowadź połowę w formie do pieczenia. Wstaw do lodówki.
  4. Połącz daktyle i ciepłe mleko. Odstaw na chwilę na bok, po czym zblenduj.
  5. Do mieszanki dodaj agar agar i lekko podgrzej.
  6. Ciemną mieszankę rozprowadź w formie i ponownie wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, dodaj drugą część białej mieszanki i umieść deser po raz trzeci w lodówce.
  7. Kiedy ciasto będzie nadawało się do krojenia, udekoruj je i to wszystko!
Tort fit z masą daktylową
Tort fit z masą daktylową

Tort w wersji fit może zachywcać nie tylko smakiem, ale i wyglądem 😍👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/271317

Posted by Pyszności Fit on Sunday, February 2, 2020