Tort galaretkowy

Dziś będzie owocowo i kolorowo! Takiemu deserowi nie odmówi największy twardziel, wiemy to z własnego doświadczenia ?

Tort galaretkowy12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tort galaretkowy
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść 1,5 opakowania galaretki w gorącej wodzie (500 ml). Kiedy ostygnie przelej do formy i dodaj pierwszą warstwę owoców. Wstaw do lodówki do stężenia.
    Rozpuść 1,5 opakowania galaretki w gorącej wodzie (500 ml). Kiedy ostygnie przelej do formy i dodaj pierwszą warstwę owoców. Wstaw do lodówki do stężenia.
  2. Zrób dwie kolejne warstwy w ten sam sposób.
    Zrób dwie kolejne warstwy w ten sam sposób.
  3. Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy cytrynowej galaretki (rozpuszczona w 400 ml gorącej wody) i mleka skondensowanego. Ponownie wstaw do lodówki.
    Ostatnią warstwę stwórz przy pomocy cytrynowej galaretki (rozpuszczona w 400 ml gorącej wody) i mleka skondensowanego. Ponownie wstaw do lodówki.
  4. Przed podaniem udekoruj owocami. Smacznego!
    Przed podaniem udekoruj owocami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×