Składniki
|
Sposób przygotowania
Włóż do blendera 140 g batoników Kit-Kat i zmiksuj je.
Zmiksowaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce do tortów.
Poukładaj pozostałe batoniki Kit Kat dookoła blaszki tak, jak na poniższym zdjęciu. Włóż blaszkę do lodówki.
Ubij ze sobą śmietankę, roztopioną gorzką czekoladę i żelatynę.
W osobnym naczyniu ubij ze sobą bitą śmietanę i cukier.
Połącz ze sobą zawartość obydwóch naczyń i zmiksuj je ze sobą.
Wyjmij blaszkę z lodówki. Równomiernie rozsmaruj na cieście przygotowaną masę czekoladową. Włóż blaszkę do lodówki na 3 godziny.
Po 3 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki. Posyp ciasto z wierzchu startą białą i mleczną czekoladą. Wyjmij ciasto z blaszki. Dla pełnego efektu owiń je wstążką.
Prawda, że wygląda cudownie?
-
|