Zrolowany tort naleśnikowy w genialnym wydaniu

Tort naleśnikowy całkowicie się zrolował. I musimy przyznać, że wyszło mu to na dobre. Naprawdę świetnie się prezentuje!
A jeszcze lepiej smakuje. Zresztą sama się o tym przekonaj i koniecznie go wypróbuj ?
Zobacz także: Przepis na łososia w cieście francuskim
Składniki:
PorcjeNaleśniki
- 1,5 szkl. mąka pszenna
- 2 łyżki matcha
- 4 szt. jajka
- 3 łyżki masło roztopione
- 500 ml mleko
Farsz
- 500 g ricotta
- 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
- 1 szkl. parmezan starty
- 150 g szynka drobiowa
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 200 g szpinak baby
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mąkę, matchę, jajka, roztopione masło oraz mleko. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.
- Do miski z ricottą dodaj szczypiorek, parmezan, szynkę drobiową, sól oraz pieprz.
- Podziel naleśniki na 3 pionowe części.
- Ułóż cztery poziome rzędy z naleśników. Następnie rozprowadź na nich mieszankę z ricottą, po czym ułóż świeży szpinak.
- Zwiń w gigantyczny rulon.
- I gotowe!
Komentarze