in ,

Zrolowany tort naleśnikowy w genialnym wydaniu

Tort naleśnikowy całkowicie się zrolował. I musimy przyznać, że wyszło mu to na dobre. Naprawdę świetnie się prezentuje!

A jeszcze lepiej smakuje. Zresztą sama się o tym przekonaj i koniecznie go wypróbuj 😉

Zobacz także: Przepis na łososia w cieście francuskim

Zrolowany tort naleśnikowy
Zrolowany tort naleśnikowy
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Naleśniki
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, matchę, jajka, roztopione masło oraz mleko. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.
    W misce połącz ze sobą mąkę, matchę, jajka, roztopione masło oraz mleko. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.
  2. Do miski z ricottą dodaj szczypiorek, parmezan, szynkę drobiową, sól oraz pieprz.
    Do miski z ricottą dodaj szczypiorek, parmezan, szynkę drobiową, sól oraz pieprz.
  3. Podziel naleśniki na 3 pionowe części.
    Podziel naleśniki na 3 pionowe części.
  4. Ułóż cztery poziome rzędy z naleśników. Następnie rozprowadź na nich mieszankę z ricottą, po czym ułóż świeży szpinak.
    Ułóż cztery poziome rzędy z naleśników. Następnie rozprowadź na nich mieszankę z ricottą, po czym ułóż świeży szpinak.
  5. Zwiń w gigantyczny rulon.
    Zwiń w gigantyczny rulon.
  6. I gotowe!
    I gotowe!