Kategorie Słodkości

Przepyszny tort naleśnikowy

20Poniżej zobaczysz instrukcję na przyrządzenie niezwykłego tortu naleśnikowego. Wygląda i smakuje doskonale!

Przepyszny tort naleśnikowy
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepyszny tort naleśnikowy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na początku zajmiemy się przygotowaniem naleśników. W tym celu w misce wymieszaj ze sobą mąkę, kakao i 100 g cukru. Następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj jajka, 100 g roztopionego masła i ciepłe mleko. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
    Na początku zajmiemy się przygotowaniem naleśników. W tym celu w misce wymieszaj ze sobą mąkę, kakao i 100 g cukru. Następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj jajka, 100 g roztopionego masła i ciepłe mleko. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
  2. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią 1/4 szklanki przygotowanej masy. Przechyl patelnię, aby masa zapełniła jej powierzchnię. Kiedy spód będzie dosmażony, przewróć na drugą stronę i dosmaż, a następnie przełóż naleśnika na talerz. Powtarzaj tę samą czynność, aż do całkowitego wykorzystania masy.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią 1/4 szklanki przygotowanej masy. Przechyl patelnię, aby masa zapełniła jej powierzchnię. Kiedy spód będzie dosmażony, przewróć na drugą stronę i dosmaż, a następnie przełóż naleśnika na talerz. Powtarzaj tę samą czynność, aż do całkowitego wykorzystania masy.
  3. Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu. W tym celu ubij śmietankę 30 %, a następnie stopniowo dodawaj serek mascarpone i 1/2 szklanki cukru pudru. Ułóż górę z naleśników, każdego z nich przekładając przygotowanym kremem. Następnie dociśnij tort talerzem i pozbądź się kremu z jego boków.
    Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu. W tym celu ubij śmietankę 30 %, a następnie stopniowo dodawaj serek mascarpone i 1/2 szklanki cukru pudru. Ułóż górę z naleśników, każdego z nich przekładając przygotowanym kremem. Następnie dociśnij tort talerzem i pozbądź się kremu z jego boków.
  4. Na koniec zajmiemy się przygotowaniem polewy. W tym celu podgrzej śmietanę wraz z cukrem i doprowadź ją do wrzenia. Następnie zalej mieszanką czekoladę w kostkach wraz z łyżką masła. Mieszaj tak długo, aż polewa będzie miała jednolitą konsystencję. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie nasmaruj polewą wierzch i boki tortu. Na koniec posyp tort z wierzchu cukrem pudrem.
    Na koniec zajmiemy się przygotowaniem polewy. W tym celu podgrzej śmietanę wraz z cukrem i doprowadź ją do wrzenia. Następnie zalej mieszanką czekoladę w kostkach wraz z łyżką masła. Mieszaj tak długo, aż polewa będzie miała jednolitą konsystencję. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie nasmaruj polewą wierzch i boki tortu. Na koniec posyp tort z wierzchu cukrem pudrem.
  5. Gotowy tort przechowuj w lodówce.
    Gotowy tort przechowuj w lodówce.
  6. Smacznego!
155346