Kategorie Słodkości

Wspaniały tort owocowy z biszkoptami, do którego przyrządzenia nie potrzebujesz piekarnika.

Tort to wspaniały deser, który towarzyszy nam przy wielu ważnych okazjach. Można kupić go w cukierni lub wykonać samodzielnie. Wymaga to od nas nieco czasu i pracy.

W tym artykule chciałabym zaproponować ci przepis na tort, którego wykonanie jest bardzo proste. Na dodatek do przyrządzenia tego deseru nie będziesz potrzebować piekarnika. Brzmi świetnie!

A więc do dzieła. Dokładna instrukcja poniżej.

Wspaniały tort owocowy z biszkoptami, do którego przyrządzenia nie potrzebujesz piekarnika.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wspaniały tort owocowy z biszkoptami, do którego przyrządzenia nie potrzebujesz piekarnika.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż maliny, 170 g cukru pudru i sok pomarańczowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Do miski włóż maliny, 170 g cukru pudru i sok pomarańczowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Ubij serek mascarpone wraz z 115 g pozostałego cukru pudru. Kiedy będzie miał gładką konsystencję, dodaj olejek waniliowy i śmietankę 30%. Ponownie ubij.
    Ubij serek mascarpone wraz z 115 g pozostałego cukru pudru. Kiedy będzie miał gładką konsystencję, dodaj olejek waniliowy i śmietankę 30%. Ponownie ubij.
  3. Wyciągnij blaszkę do tortu i wyłóż ją papierem do pieczenia - zarówno spód jak i boki.
  4. Teraz czas na układanie kolejnych warstw - biszkopty
    Teraz czas na układanie kolejnych warstw - biszkopty
  5. maliny
    maliny
  6. serek mascarpone
    serek mascarpone
  7. biszkopty
    biszkopty
  8. maliny
    maliny
  9. mascarpone
    mascarpone
  10. borówki. Kiedy ułożysz wszystkie warstwy, włóż blaszkę do lodówki na 6 godzin.
    borówki. Kiedy ułożysz wszystkie warstwy, włóż blaszkę do lodówki na 6 godzin.
  11. Po 6 godzinach wyjmij z lodówki. Wyciągnij tort z blaszki, a następnie odklej papier do pieczenia. Teraz możesz pokroić tort na kawałki.
    Po 6 godzinach wyjmij z lodówki. Wyciągnij tort z blaszki, a następnie odklej papier do pieczenia. Teraz możesz pokroić tort na kawałki.
  12. Smacznego!

Dzisiaj mamy dla was coś na osłodę - tort z biszkoptami i owocami, przekładany pysznym kremem. Zaskoczę cię, ale do jego przygotowania nie trzeba nawet włączać piekarnika! 😀

Posted by Pyszności on Friday, July 29, 2016
111507