Wspaniały tort owocowy z biszkoptami, do którego przyrządzenia nie potrzebujesz piekarnika.

Tort to wspaniały deser, który towarzyszy nam przy wielu ważnych okazjach. Można kupić go w cukierni lub wykonać samodzielnie. Wymaga to od nas nieco czasu i pracy.
W tym artykule chciałabym zaproponować ci przepis na tort, którego wykonanie jest bardzo proste. Na dodatek do przyrządzenia tego deseru nie będziesz potrzebować piekarnika. Brzmi świetnie!
A więc do dzieła. Dokładna instrukcja poniżej.
Składniki:
Porcje- 680 g maliny
- 285 g cukier puder
- 60 ml sok pomarańczowy
- 340 g serek mascarpone
- 1/2 łyżeczki olejek waniliowy
- 340 g śmietanka 30%
- 200 g biszkopty pokrojone
- 340 g borówki
Sposób przygotowania:
- Do miski włóż maliny, 170 g cukru pudru i sok pomarańczowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Ubij serek mascarpone wraz z 115 g pozostałego cukru pudru. Kiedy będzie miał gładką konsystencję, dodaj olejek waniliowy i śmietankę 30%. Ponownie ubij.
- Wyciągnij blaszkę do tortu i wyłóż ją papierem do pieczenia - zarówno spód jak i boki.
- Teraz czas na układanie kolejnych warstw - biszkopty
- maliny
- serek mascarpone
- biszkopty
- maliny
- mascarpone
- borówki. Kiedy ułożysz wszystkie warstwy, włóż blaszkę do lodówki na 6 godzin.
- Po 6 godzinach wyjmij z lodówki. Wyciągnij tort z blaszki, a następnie odklej papier do pieczenia. Teraz możesz pokroić tort na kawałki.
- Smacznego!
Komentarze