Wspaniały tort owocowy z biszkoptami, do którego przyrządzenia nie potrzebujesz piekarnika.

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż maliny, 170 g cukru pudru i sok pomarańczowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Ubij serek mascarpone wraz z 115 g pozostałego cukru pudru. Kiedy będzie miał gładką konsystencję, dodaj olejek waniliowy i śmietankę 30%. Ponownie ubij.
  3. Wyciągnij blaszkę do tortu i wyłóż ją papierem do pieczenia – zarówno spód jak i boki.
  4. Teraz czas na układanie kolejnych warstw – biszkopty
  5. maliny
  6. serek mascarpone
  7. biszkopty
  8. maliny
  9. mascarpone
  10. borówki. Kiedy ułożysz wszystkie warstwy, włóż blaszkę do lodówki na 6 godzin.
  11. Po 6 godzinach wyjmij z lodówki. Wyciągnij tort z blaszki, a następnie odklej papier do pieczenia. Teraz możesz pokroić tort na kawałki.
  12. Smacznego!