Tort z blendera z owocami

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Ciasto
Masa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. W blenderze próżniowym połącz: ugotowaną komosę ryżową, jajka, olej kokosowy, mleko migdałowe,
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. …cukier kokosowy, kakao, sodę oczyszczoną i espresso. Po połączeniu składników przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu zmiksuj: mocno schłodzone mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i erytrytol.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Upieczone i ostudzone ciasto podziel w poziomie na dwie części. Rozprowadź na spodzie połowę masy.
  5. Teraz ułóż na wierzchu drugą część ciasta i dodaj pozostały krem. Na koniec udekoruj świeżymi owocami.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!