Tort ziemniaczany na śniadanie lub kolację

tort ziemniaczany

Tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszny tort ziemniaczany, który świetnie sprawdzi się zarówno jako propozycja na śniadanie, jak i na kolację.

Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Zobacz także: Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille

Tort ziemniaczany na śniadanie lub kolację4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tort ziemniaczany na śniadanie lub kolację
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz plasterki ziemniaków z olejem roślinnym oraz parmezanem.
    Połącz plasterki ziemniaków z olejem roślinnym oraz parmezanem.
  2. W centralnej części formy do pieczenia umieść naczynie żaroodporne. Następnie dookoła ułóż wcześniej przygotowane ziemniaki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    W centralnej części formy do pieczenia umieść naczynie żaroodporne. Następnie dookoła ułóż wcześniej przygotowane ziemniaki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W misce połącz ze sobą jajka, śmietanę 18%, startą na tarce cukinię, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
    W misce połącz ze sobą jajka, śmietanę 18%, startą na tarce cukinię, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
  4. Jako kolejne składniki dodaj łososia oraz brokuł.
    Jako kolejne składniki dodaj łososia oraz brokuł.
  5. Przełóż mieszankę na ziemniaki. W naczyniu żaroodpornym umieść śmietanę 18% i mozzarellę. Formę do pieczenia wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę na ziemniaki. W naczyniu żaroodpornym umieść śmietanę 18% i mozzarellę. Formę do pieczenia wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×