Tortilla z ryżowo-mięsnym farszem

Tym razem mamy dla Was pomysł na pyszną przekąskę, która nie tylko świetnie wygląda, ale i cudownie smakuje. Tego typu pysznościom nie sposób odmówić. Po prostu nie ma takiej opcji 🙂

Tortilla z ryżowo-mięsnym farszem8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tortilla z ryżowo-mięsnym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj wołowinę i przyprawy: kmin, sól, pieprz i słodką paprykę.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj wołowinę i przyprawy: kmin, sól, pieprz i słodką paprykę.
  2. W garnku połącz ze sobą masło, mąkę, mleko, cheddar, chilli oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    W garnku połącz ze sobą masło, mąkę, mleko, cheddar, chilli oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni umieść pierwszy placek tortilli. Następnie stwórz warstwę z żółtego sera i ponownie ułóż tortillę. Podgrzej placki z obu stron. Po chwili odłóż na bok.
    Na patelni umieść pierwszy placek tortilli. Następnie stwórz warstwę z żółtego sera i ponownie ułóż tortillę. Podgrzej placki z obu stron. Po chwili odłóż na bok.
  4. W misce wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, sok z cytryny oraz posiekaną pietruszkę.
    W misce wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, sok z cytryny oraz posiekaną pietruszkę.
  5. Tortille z serem nafaszeruj ryżem, mięsną mieszanką i serowym sosem. Zwiń je jak krokiety i podsmaż przez chwilę na rozgrzanej patelni.
    Tortille z serem nafaszeruj ryżem, mięsną mieszanką i serowym sosem. Zwiń je jak krokiety i podsmaż przez chwilę na rozgrzanej patelni.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×